BOKA

OptimumMetoden® – återskapa muskulär balans

Hitta grundorsaken och bli av med kronisk smärta och stelheter

OptimumTräning bygger på postural träning/terapi, en revolutionerande träningsmetod som härstammar från USA. Vi återställer kroppen i naturlig balans och lär rätt muskler att jobba vid rätt tillfälle. På det sättet får vi kroppen att fördela belastningen rätt igen.

Med mycket stillasittande och jobb framför datorn är det extra viktigt att aktivera vår kropp på rätt sätt för att undvika framtida skador och besvär.

I vår kropp har vi en kedja av muskler som är designade att hålla skelettet på plats och lyfta oss upp från gravitationen. Dessa djupt liggande musklerna är oftast förbisedda. Men det är dessa muskler som är ansvariga för att ta upp större delen av belastningen i olika situationer. Det är inte de viktiga core- eller djupa magmusklerna, utan den ännu djupare liggande hållnings- och stabiliseringsmuskulaturen.

Genom enkla, speciellt framtagna övningar som släpper på stramheter och stärker upp de viktiga hållningsmusklerna, förbygger och motverkar vi smärta och stelhet.

OptimumMetoden® lämpar sig för dig som vill

  • Förbättra din hållning
  • Optimera din prestationsförmåga
  • Förebygga skador eller värk
  • Bli av med en aktiv smärt/skade-problematik

Läs mer om OptimumMetoden® här >>

Boka OptimumTräning

Varje pass är 90 minuter (första gången 120 minuter) och det brukar behövas 4 till 6 behandlingar samt några kortare träffar mellan dem för att följa upp, behandla och/eller gå igenom övningarna.

Tillsammans hittar vi orsaken bakom smärta och stelhet, istället för att endast behandla dina symptom. Det gör att de muskler som har en tendens att kompensera kan slappna av, när de inte behöver rycka in för andra muskler som inte riktigt jobbar som de ska. Vi vill få alla kroppens muskler att bli ett välfungerande team, där varje deltagare gör exakt det de ska när de ska.

Efter ett första möte lägger vi upp en plan och du får förslag på ett träningspaket och kan välja det som känns bra för dig. Mellan de tillfällen som vi ses får du hemuppgifter/övningar att göra.

Genom OptimumTräning investerar du i en kropp som efter denna tid bara behöver underhållas med få övningar för att hålla sig välfungerande livet ut.

Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer och tror att metoden kan vara något för dig.